Voordelen

Een woning met allure

Het bijzondere voordeel van een rond dak is zonder twijfel de uitstraling. Een rond of gebogen dak geeft de woning allure. Het esthetische gevoel wordt al dan niet versterkt door de keuze van het dakbedekkingsmateriaal. Er is veel mogelijk. Dakpannen of riet, maar ook leien, aluminium of zink benadrukken de bijzonder vorm.

RondDak vrijstaand
Voordelen voor de eigenaar:

Bekleed met keramische pannen, leien, riet of zink, een rond of gebogen dak geeft allure aan uw woning. En verrassend veel ruimte onder de kap. Maar er is meer. 
Lees verder

tn_Ronddak interieur - 2
Voordelen voor de architect:

 U word door de opdrachtgever uitgedaagd om met iets bijzonders te komen. Geen dertien-in-een-dozijn. Met een rond of getoogd dak geeft u daar invulling aan. Prefab ronde kappen hebben nóg meer voordelen. Lees verder

RondDak kapmontage
Voordelen de aannemer:

Uw opdrachtgever wenst een rond of gebogen dak. Dit vraagt bijzondere aandacht en expertise is meer dan welkom. Om een hoofdpijndossier te voorkomen besteed u de volledige kap uit aan de experts van RondDak. Lees verder.

Voordelen van prefab RondDak-elementen

De voordelen van prefab RondDak-elementen ten opzichte van een in het werk getimmerde kap zijn groot. Wij verzorgen het complete tekenwerk en constructieve rekenwerk en komen met voorstellen voor detailleringen en constructieve afsteuning. Na een akkoord nemen onze vakmensen in geconditioneerde omstandigheden de elementen in productie. Op de bouwplaats kan, na het maatvoeren en monteren van de muurplaten, de kap zonder spanten of gordingen in 1 dag gemonteerd worden.


RondDak sporenkap

Nadelen van een rond dak

Ja, een rond dak heeft ook nadelen. Als je een recht-toe-recht-aan-kap op je woning laat plaatsen dan zal dat echt goedkoper zijn. Maar dan mis je dus ook de uitstraling en tot wel 30% gebruiksoppervlakte op de verdieping. 

Een tweede nadeel is dat een rond of getoogd dak lang niet overal mag. In veel bestemmingsplannen of beeldkwaliteitsplannen staat beschreven wat wel en niet mag. Vraag bij de gemeente de voorwaarden op om teleurstellingen te voorkomen.

RondDak element in kraan

Kies voor meer allure, 

meer ontwerpvrijheid, 

meer kwaliteit

Uitgelicht:

De ronde of gebogen kapvorm levert tot wel 30% meer gebruiksoppervlakte.

De voordelen van het ronde of getoogde dak, we hebben er minstens 12 kunnen vinden en in deze rubriek lichten we er iedere keer één  toe. Doe er je voordeel mee.

Hoe fijn is dat. Meer ruimte onder het dak zonder dat de woning in oppervlakte groter is. Het klinkt aantrekkelijk en als extra voordeel naast die keuze voor meer allure en meer ontwerpvrijheid. Maar hoe zit het nu precies met die extra M2 gebruiksoppervlakte? Lees verder

RondDak vrijstaand.JPG

Vul uw eigen inhoud in.