FAQ - Technische vragen

Welke dakbedekkingen kunnen er op een RondDak?

Een RondDak is geschikt om afgewerkt te worden met dakpannen, riet, zink, leien, aluminium. Maar ook een vegetatiedak is mogelijk.

Is er een spanconstructie nodig?

Nee, door de unieke opbouw van onze dakelementen is er geen lastige en kostbare spantconstructie nodig. Geen spanten, geen gordingen! Dat betekent meer indeling vrijheid.

Wat is de thermische isolatiewaarde van de elementen?

De dakelementen kunnen worden uitgevoerd in verschillende varianten. Standaard voldoet het dakelement aan de bouwbesluiteis, maar er zijn ook Rc-waardes van 8.8m²,K/W mogelijk

Hoe duurzaam is een RondDak element?

De grondstoffen voor een RondDak zijn grotendeels natuurlijk. Al het naaldhout in de dakelementen is FSC Controlled Wood. Het isolatiemateriaal kent ECOSE® Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van glaswol en minerale wol. Nagenoeg alle verbindingen zijn in ‘’losmaakbaar’’ waardoor er een grote mate van circulair bouwen mogelijk is.

Wat is de levertijd van een RondDak?

De levertijd van een RondDak is deels afhankelijk van de complexiteit van de kapconstructie. In de praktijk zijn levertijden van 10-12 weken gebruikelijk.

Welke opties zijn er mogelijk?

Een dakkapellen en dakramen, maar ook plafond en/of panlatten. RondDak bied een keur aan opties en afwerkmogelijkheden. Meer info

Wat kost een rond of gebogen dak?

Omdat een RondDak een maatwerkproduct is, krijgt u ook een maatwerk offerte. Mail ons de ontwerptekening en u krijgt van ons (op werkdagen) binnen 24 uur een gespecificeerde offerte

Hoe brandveilig is een RondDak?

Dakconstructies van RondDak hebben een goede weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. De gebruikte isolatie wol heeft brandklasse: A2, S1, d0 = zelfdovend en moeilijk brandbaar.

Hoe zit het met het geluid?

Het Bouwbesluit  (Artikel 3.2) bevat het basisvoorschrift dat een uitwendige scheidingsconstructie van een verblijfsgebied een karakteristieke geluidwering van ten minste 20 dB heeft. Naast het bouwbesluit willen we ook het wooncomfort optimaliseren. De RondDak-elementen kenmerken een zeer zware uitvoering in de binnen en buitenbeplating. De Naturoll isolatie van minimaal 240 mm in de elementen gecombineerd met zorgvuldig uitgevoerde aansluitdetails garanderen een zeer goede geluidsisolatie.


doorsnede

Kies voor meer allure, 

meer ontwerpvrijheid, 

meer kwaliteit

Uitgelicht:

De ronde of gebogen kapvorm levert tot wel 30% meer gebruiksoppervlakte.

De voordelen van het ronde of getoogde dak, we hebben er minstens 12 kunnen vinden en in deze rubriek lichten we er iedere keer één  toe. Doe er je voordeel mee.

Hoe fijn is dat. Meer ruimte onder het dak zonder dat de woning in oppervlakte groter is. Het klinkt aantrekkelijk en als extra voordeel naast die keuze voor meer allure en meer ontwerpvrijheid. Maar hoe zit het nu precies met die extra M2 gebruiksoppervlakte? Lees verder

RondDak vrijstaand.JPG

Vul uw eigen inhoud in.